Ovnkartofler med citron og havens urter
![](https://imgix.familiejournal.dk/media/websites/familiejournalen-dot-dk/website/mad/smat-men-godt/2012/05/20-ovnkartofler-med-citron-og-havens-urter-362.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
(4 pers.)
1 kg små, nye kartofler
½ usprøjtet citron
Olivenolie
Salt og peber
1 håndfuld brændenælde- el. døvnældeskud
1 håndfuld små, fine skvalderkålsskud
1 lille håndfuld have- eller skovsyre eller små mælkebøtteblade
Purløgsblomster
Skrub kartoflerne og skær dem i halve. Skær citronen i små stykker. Vend citron og kartofler med olivenolie, salt og peber. Bag dem i ovnen ca. 30 min. ved 200°. Skyl urterne, dup dem tørre og hak dem groft. Drys dem over kartoflerne og pynt med purløgsblomster.
Tip: De små, nye kartofler er billigt og sundt pålæg med masser af purløg eller kinaløg, der ligner kraftige, flade purløg og har hvidløgssmag.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Årets første kartofler...
Kartofler med
urter og grov
kartoffeldip
Kartofler med
laks i syrnet
fløde
Kartoffelmash
med mandler
![](https://imgix.familiejournal.dk/legacy/media/7b2c48ae3be94fa68fd1fdb3e6f4ec3b.jpg?auto=format,compress&fit=crop&crop=faces,entropy)